Ce sa faci sa-ti mearga bine in 2017?

00:39


Acum ca a trecut Craciunul si ai luat cu siguranta cel putin un kilogram in plus e timpul pregatirilor de revelion.

Dupa o serioasa documentare pe Google am cules cateva traditii si obiceiuri romanesti dar nu numai de care sa tinem cont sa ne mearga bine in noul an. 
Asadar iata o lista scurta cu ce sa faci sau sa nu care cumva sa faci pe 31 decembrie si 1 ianuarie. 

1. La noi, la romani, se spune ca nu e bine sa dai bani sau sa imprumuti bani pe 1 ianuarie ca asa o tii tot anul. Nici macar gunoiul sa nu-l duci. Zic, ca de prima superstitie e bine sa tii cont totusi, de cea cu gunoiul insa.... nu te sfatuiesc daca e cel ramas de la Craciun, asta bineinteles, daca nu vrei "oaspeti nepoftiti" in casa!

2. Tot la categoria finante sta si traditia ca noul an sa te gaseasca cu bani in buzunar. Si cum rochiile fancy nu prea sunt croite cu asa ceva... iti recomand sa ai grija pe unde ascunzi bancnotele.. ca doar nu ai sa pitesti monede in sutien!

3. Daca vrei sa ai noroc in dragoste e musai ca revelionul sa te prinda in chiloti noi si rosii. 

4. Ai de gand sa porti o rochita eleganta neagra? Ghinion!! Nu ca nu ar fi la moda, dar de revelion se spune ca e bine sa te imbraci in culori vesele si puternice ba mai mult, spiritele rele se vor speria ca de naiba daca porti paiete cat mai shinny si mai colorate. Bine, daca exagerezi cu lucioseniile vei reusi sa sperii mai mult decat spiritele malefice. 

5. La 12 noaptea e indicat sa deschizi usa casei ca 2016 sa plece si 2017 sa pofteasca in casa. Conform AccuWeather vor fi -7 grade in noaptea de revelion asa ca te rog sa ai grija cu acest obicei!

6. Spaniolii spre exemplu pt un an bogat vor manca 12 boabe de struguri, cate o boaba pt fiecare din cele 12 batai ale ceasului. TU, ar fi bine insa sa eviti combinatia struguri-alcool!

7. La greci pe 1 ianuarie vei merge probabil la familia iubitului/iubitei la pranz. Soacra-ta va pregati o placinta speciala de Sf Vasile ce va contine si o moneda. Traditia spune ca cel care va gasi banutul in farfurie va avea un an bun. Cel mai probabil soacra-ta te uraste sincer, deci nu ai nicio sansa sa gasesti altceva in farfurie decat un gandac. Asa ca ia-ti gandul si gaseste alt obicei!

8. De asemenea este important cine iti calca primul pragul casei in noul an. E de bine sa fie un barbat. Daca esti singura si fara iubit, sa il rogi pe taximetrist  sa-ti deschida usa nu e tocmai indicat! Mai gandeste-te!!

9. Tot la capitolul de mai sus, este nasol daca iti intra in casa prima o femeie blonda. Daca chiar tu esti posesoarea unui superb blond platinat pt binele tau in 2017 -te rog vopseste-te repede!!

Obiceiuri general valabile pt un an nou plin de impliniri:
Zambeste, Iubeste, Viseaza si Munceste:D

Happy New Year!!
 

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images