Mananc ce-mi place, pentru ca sunt eu

13:00

 
Imi aduc aminte cu oroare de momentele in care copil fiind, cineva din familie inisista sa mananc. Sa mananc in general, "ca sa fie copilul hranit". Imi displacea profund aceasta situatie. Nu inteleg nici acum insa, de ce un parinte te-ar forta sa mananci ceva anume, pentru ca aparent acel aliment ti-ar putea face bine, dar tie nu iti place. 
Dragi mamici, nu conteaza ce cititi in carti sau pe net, nu testati noile trenduri in domeniul alimentarii copiilor pe ai vostri. Fiti doar mai atente la ei. Trebuie sa avem incredere in instinctele noastre, doar suntem cele care au creat aceste odrasle minunate. Este grozav sa ii oferi copilului o rutina, insa daca nu mananca in fiecare zi la aceeasi ora, nu e nicio drama. Nici daca nu mananca tot din farfurie. Copilul stie cel mai bine de cat are nevoie (discutand aici despre situatiile in care copilul mananca suficient). Nici daca intr-o zi are nevoie de o gustare in plus intre mese. 
Din dorinta de a le oferi tot ce este mai bun copiilor, uneori uitam ca ei au nevoie de atat de putine. Niciun aliment inalt proteic nu ii va face mai mult bine copilului decat o mamica fericita. Copiii mici simt totul. Inspirati o gura de aer si incercati sa aveti o atitudine mai relaxata. Lasati copiii sa manance din lucrurile bune pe care le oferiti, doar pe cele care le sunt plac. Si iubiti-i mult.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images